Radni sastanak „Zaštita prava osoba oboljelih od Alzheimera i drugih oblika demencije“ u Dubrovniku

Radni sastanak u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ održat će se u petak, 20. travnja 2018. s početkom u 12 sati u prostorijama Razvojne agencije grada Dubrovnika (DURA), Ulica branitelja Dubrovnika 15, Dubrovnik. Radni sastanak organizira Udruga "MI" - Split u suradnji s udrugom DUSAB.

U sklopu radnog sastanka raspravljat će se o zakonskim i sustavnim problemima s kojima se susreću osobe oboljele od demencije i njihovi skrbnici. Neke od tema koje ćemo obraditi na sastanku, kojem će doprinos dati predsjednica udruge Memoria iz Osijeka, univ.spec.iur. Silvija Dološić su: nepostojanje registra oboljelih, priznavanje statusa/invaliditeta, diskriminacija u sustavu socijalne skrbi i društvu općenito te nedostatak smještajne prakse.

Radni sastanak održan organizira se u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“. Projekt provodi Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.