Predstavljene aktivnosti u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" za umirovljenike s područja Podstrane

Predstavljene su besplatne aktivnosti u području aktivnog starenja s ciljem povećanja kvalitete života umirovljenika koje će se od prosinca 2020. godine provoditi na području Podstrane. Aktivnosti su predstavljene 22.09.2020. u Domu Vita u Podstrani s početkom u 16:30. sati.  

U Podstrani će umirovljenicima kroz ovaj program biti na raspolaganju kreativne radionice, čitaonice, jednodnevni boravak u prirodi, alzhajmer caffe, zdravstvene vježbe pod vodstvom fizioterapeuta, zdravstvene teme predavanja NZJZ, predavanja patronažne sestre, savjetovanje patronažne sestre, pjesničke večeri, psihosocijalna podrška oboljelima od demencije te tombola.

Za sudjelovanje u programu, odnosno planiranim aktivnostima, potrebno je imati status umirovljenika te se prijaviti s osobnom iskaznicom i rješenjem o mirovini ili izreskom o mirovini, udrugama partnerima projekta, za Podstranu Udruzi Vita Plus, koordinatorici Kristini Rajić.

Projekt „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ započeo je u lipnju ove godine i provodit će se do lipnja 2022. Nositelj projekta je Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus, udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

Više o aktivnostima projekta bit će dostupno putem www.seniori.hr te na stranicama partnera u projektu.

 

ESF