Predstavljene aktivnosti u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" u udruzi Lažani u Kaštel Kambelovcu

Predstavljene su besplatne aktivnosti u području aktivnog starenja s ciljem povećanja kvalitete života umirovljenika koje će se od prosinca 2020. godine provoditi na području Kaštela. Aktivnosti su predstavljene u prostorijama Udruge umirovljenika Lažani u Kaštel Kambelovcu u ponedjeljak 9.11.2020. s početkom u 10 sati.

U Kaštelima će umirovljenicima kroz ovaj program biti na raspolaganju kulinarske radionice, čitaonica, jednodnevni izleti u prirodu, rekreativna gimnastika, plivanje, tečaj fotografija, tečaj životnog obrazovanja, tečaj za maslinarstvo, kazališne predstave, razne radionice terapija kroz glazbu, ples i poeziju i književni klub te program socijalizacije.

- "Pozivamo sve zainteresirane starije građane na prezentaciju, a aktivnosti programa su u potpunosti besplatne." - poručuju iz Udruge.

Ovaj projekt je već predstavljen u udruzi Sveti Jeronim u Kaštel Gomilici, a provodit će se i u Kaštel Kambelovcu i Kaštel Sućurcu.

Za sudjelovanje u programu, odnosno planiranim aktivnostima, potrebno je imati status umirovljenika te se prijaviti s osobnom iskaznicom i rješenjem o mirovini ili izreskom o mirovini, udrugama partnerima projekta, za Podstranu Udruzi Vita Plus, koordinatorici Kristini Rajić.

Projekt „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ započeo je u lipnju ove godine i provodit će se do lipnja 2022. Nositelj projekta je Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus, udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

Više o aktivnostima projekta bit će dostupno putem www.seniori.hr te na stranicama partnera u projektu.

 

ESF