Održan četvrti tjedan besplatih radionica za umirovljenike u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost"

Tijekom četvrtog tjedna siječnja u 2021. godine održano je 10 besplatnih radionica za umirovljenike s područja Splita, Kaštela i Podstrane.

U Splitu su održane sljedeće radionice: kreativna gdje su polaznice izrađivale prigodne maske za karneval, radionica socijalizacije, dvije aktivnosti gimnastike te druženje uz pjesmu. U Kaštelima je održan program socijalizacije i gimnastika, dok su u Podstrani održane tri aktivnosti: kreativna radionica, predavanje i savjetovanje patronažne sestre.

Prilikom organizacije radionica vodimo računa o mjerama sprečavanja širenja COVID-19 pa vas molimo da sudjelovanje prijavite lokalnim koordinatorima u udrugama partnerima- Sveti Jeronim za Kaštela, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga Vita plus za Podstranu te Udruzi MI- Split.

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika s područja Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Aktivnosti su besplatne, a za više informacija pratite seniori.hr

Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF