Najmlađi volonter u aktivnosti "Druženja uz pjesmu"

Naš četrnaestogodišnji volonter Toni, najmlađi je član u aktivnostima starijih „druženje uz pjesmu“.

Druženje uz pjesmu provodi se u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ kojim se promovira međugeneracijska suradnja kroz razne aktivnosti koje se provode tijekom cijelog projekta.

Tako je i naš volonter Toni uključen u aktivnosti druženja uz pjesmu koje ga iznimno veseli.

Ova pozitivna priča međugeneracijske suradnje započela je sasvim slučajno kada je Toni prošlo ljeto sa svojim prijateljima prolazio Matejuškom i vidio naše drage pjevače. Pridružio im se ovo ljeto jer mu se jako svidjelo: „Začudio sam se kako lijepo pjevaju i tako sam svaki dan nakon treninga vaterpola počeo ostajati sve dok me nisu pozvali da ostanem i pjevam s njima“. Nekada mu se i pridruži godinu dana stariji prijatelj. Kaže kako mu nije važno koliko tko ima godina, važna mu je samo dobra zabava, za koju ne sumnjamo da je na Matejuški ne nedostaje.

Naše pjevače umirovljenike Toni je zainteresirao jer je najmlađi i jer zna sve njihove pjesme. Glazbenog iskustva nema mnogo osim kada je pjevao u zboru u osnovnoj školi: „Sve pjesme koje pjevaju znam jer u slobodno vrijeme prikupljam muzičke ploče“. Ne sumnjamo kako će uz voditelja radionice Jerka Marevića i ostatak ove vesele ekipe naučiti nešto novo.

Osim njega u programu Unaprjeđenje kvalitete života i dostupnosti programa namijenjenih jačanju socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života umirovljenika kroz jačanje kapaciteta lokalnih OCD, kao volonteri, uključeni su i dva kuhara, fizioterapeut, doktor fizioterapije, psiholog te viša medicinska sestra.

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF