Aktivnosti rujan

U rujnu ukupno je odrađeno 35 aktivnosti u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost"

Naši umirovljenici mogli su pohađati besplatne radionice na području Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Odradili smo kreativne radionice u Podstrani, čitaonice dnevnog tiska, programe socijalizacije na kojima se naši umirovljenici druže i zabavljaju, tombolu, druženje uz pjesmu, Alzheimer caffe, savjetovanja patronaže sestre te jogu za umirovljenike.

Kroz rujan, započeli smo s prikupljanjem knjiga za humanitarnu akciju Dobrograd gdje smo prikupljali dječje knjige i stripove, a prikupljenim donacijama pomoći ćemo obnovi škole koja je stradala u potresu.

Također, u Podstrani u Domu Vita održan je stručni skup pod nazivom "Razvoj palijativne skrbi u SDŽ".

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF