Aktivnosti listopad

Kroz listopad u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" ukupno je odrađeno 59 aktivnosti na području Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Naši umirovljenici kroz listopad mogli su prikratiti svoje vrijeme besplatnim kulinarskim radionicama na području Splita i Kaštela gdje smo pripremali ukusna jela. Također, održali smo čitaonice, jednodnevni boravak u prirodi gdje su korisnici mogli uživati u ručku i posjetu Malačkoj.

Kao i do sada, svi naši umirovljenici družili su se u programima socijalizacije uz kavu i kolače, dok su se splitski umirovljenici su se jednom tjedno družili uz pjesmu u prostoru Centra Zlatno doba.

U Splitu su održane rekreativna gimnastika i joga pa ovim putem pozivamo sve, koji se još uvijek nisu priključili, da to mogu napraviti još kroz studeni.

Doktorica je održala predavanje na temu šećerne bolesti i povišenog krvnog tlaka u Splitu i Kaštelima, a patronažna sestra mjerila je tlak i glukozu u krvi u Podstrani i Solinu. Također, u Podstrani je održana i tombola, dok su Kaštelima svi zainteresirani mogli pogledati predstavu "Ženici".

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF