Mastrinka kuha na Danima male brodogradnje u Gomilici

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka u nedjelju 15. svibnja od 10.30 do 12.30 sati organizira treću po redu manifestaciju "Jedimo zdravo, jedimo lokalno" koja će se u sklopu Dana male brodogradnje održati u Marini u Kaštel Gomilici.

Kuhari Robert Predrag Žmire i Toni Ukić pripremat će sipu s bobom koju će podijeliti prisutnima. Pozivaju se svi zainteresirani, a posebno umirovljenici na degustaciju jela koje možda nemaju priliku svaki dan kušati.

Manifestacija "Jedimo zdravo, jedimo lokalno" dio je projekta "Aktivna i kvalitetna starost" na kojem je UMK Mastrinka jedan od partnera, a upravo je jedan od ciljeva projekta unaprjeđenje kvalitete i dostupnosti programa namijenjenih jačanju socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života umirovljenika. Ovo je odlična prilika za naučiti nešto novo, osvijestiti važnost zdrave prehrane kao i mogućnosti upotrebe lokalnih namirnica u svakodnevnoj prehrani te razmjene iskustva s drugima.

Do kraja svibnja u planu je još jedna akcija u Kaštelima.

Pozivamo umirovljenike da se uključe u projekt, a za najbrže od njih osigurani su i simbolični pokloni. Više informacija dostupno je na broju od Mastrinke 095/851-5482.

 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF