Volonterske akcije u Kaštelima

I sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" Udruga Sv Jeronim ogranizirala je dvije volonterske akcije međugeneracijske suradnje kojima se željela naglasiti važnost međugeneracijskih odnosa u obitelji koja u današnje vrijeme postaje sve veća te koja predstavlja značajan segment u odgoju i odrastanju njihovih unuka.

Na prvoj radionici svoje kreativno umijeće bake su podijelile sa svojim unucima gdje su na platnenim torbicama bojama su otiskivale su otiske dlanova dok se na drugoj volonterskoj akciiji uređivao se vrt Prenoćišta za beskučnike gdje su djeca zajednos s korisnicima Prenoćišta i Dnevnog boravka za starije vrijedno kopali, čistili, hranili zemlju s umjetnim gnojivom te na kraju sadili sadnice.

Vrijedne ruke djece i korisnika posadile su sadnice paprika, rajčica, tikvica i jagoda.

Ovo je još jedan primjer kako radeći zajedno možemo doprinijeti razumijevanju, međusobnoj podršci te uvažavanju dobno specifičnih potreba preka kojima se razlikujemo. 

 

 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF