Izložba dječjih radova povodom nadolazećih blagdana

Izložba radova djece iz četiri splitske osnovne škole (Lučac, Dobri, Pojišan i Pujanke) i DV Latica ove godine bit će izloženi u periodu od 21.12. 2020. do 18.1.2021. godine kako bi se našim starijim građanima, našim djedovima i bakama uljepšali predstojeći blagdani, a javnost senzibilizirala o važnosti međugeneracijske suradnje djece i starijih osoba.

Takav odnos djeci omogućava međugeneracijsko učenje, prijenos tradicijskih vrijednosti i moralnih načela. Djedovi i bake unucima predstavljaju značajne izvore obiteljske povijesti, tradicije i baštine, a uključenost u život baka i djedova, kod djece doprinosi razvijanju pozitivnih stavova prema starijoj populaciji.

Izložba je otvorena uz poštovanje epidemioloških mjera, pridržavanja mjera i maksimalnog broja posjetitelja u istom prostoru uz obvezno nošenje maski i dezinfekciju ruku.

Iskoristite ove praznike i s unucima prošetajte i pogledajte dječje radove u Branimirovoj 1, prostor Centra Zlatno doba- Udruge „MI“- Split!

U sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ tijekom prosinca 2020. organizirano je niz besplatnih sadržaja za umirovljenike- kreativne radionice, radionice medicinske gimnastike, predavanja i savjetovanja patronažne sestre te čitaonice i program socijalizacije. U Solinu, Kaštelima i Splitu tako su počele aktivnosti s ciljem unaprjeđenja kvalitete života umirovljenika. Aktivnosti se nastavljaju tijekom sljedećih mjeseci, a za više informacija pratite www.seniori.hr.

Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF