Održan treći tjedan besplatnih radionica za umirovljenike u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost"

Tijekom trećeg tjedna prosinca 2020. godine održano je 9 besplatnih radionica za umirovljenike s područja Splita, Kaštela i Solina.  

U Solinu su tako održane tri aktivnosti – aktivnost socijalizacije, vježbe pod vodstvom fizioterapeuta i savjetovanje doktorice.  U Kaštelima je održana aktivnost socijalizacije i medicinsko savjetovanje. Dok je u Splitu održana kreativna radionica, aktivnost socijalizacije, predavanje patronažne sestre i druženje umirovljenika. 

Pozivamo sve one koji se nisu do sada uključili da se uključe!  

Prilikom organizacije radionica vodimo računa o mjerama sprečavanja širenja COVID-19 pa vas molimo da sudjelovanje prijavite lokalnim koordinatorima u udrugama partnerima- Sveti Jeronim za Kaštela, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga Vita plus za Podstranu te Udruzi MI- Split. 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika s područja Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Aktivnosti su besplatne, a za više informacija pratite seniori.hr 

Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

 

ESF