Održane aktivosti u lipnju

U lipnju u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" ukupno je održano 72 aktivnosti.

U Splitu su naši korisnici mogli pohađati kuliunarsku radionicu gdje se spremao pileći rižoto, čitaonicu dnevnog tiska, programe socijalizacije, rekreativnu gimnastiku, jogu za umirovljenike, savjetovanje i predavanje doktorice, druženje uz pjesmu te terapije kroz ples poeziju i glazbu. Također, u lipnju je održana izložba Likovne udruge Emanuel Vidović u Centru Zlatno doba i koja je otvorena do kraja kolovoza. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu i posjete izložbu!

Solin je svojim umirovljenicima ponudio čitaonicu dnevnog tiska, programe socijalizacije u Dugopolju, Solinu i Prugovu. Također, došla je i doktorica koja je održala predavanje i savjetovanje, te patronažna sestra koja je korisnicima mjerila tlak i šećer u krvi. Naša draga Mejrema je i u Solionu održala aktivnosti terapije kroz ples, poeziju i glazbu.

U Kaštelima su umirovljenici mogli pohađati čitaonice dnevnog tiska, programe socijalizacije, rekreativnu gimnastiku jednom tjedno, predavanje doktorice, savjetovanje patronažne sestre koja je mjerila tlak i šećer zainteresiranim korisicnima, te pet trermina terapija kroz ples, poeziju i glazbu.

Dom Vita u Podstrani svojim je korisnicima omogućio predavanje doktorice, savjetovanje patronažne sestre, tombolu, kreativnu radionicu, čitaonice dnevnog tiska te Alzheimer cafe. Također, svi zainteresirani umirovljenici iz Podstrane su se mogli prijaviti i otići na besplatni izlet gdje su naučili nešto više o tome po čemu su poznate Tugare.

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF