Zlatna vrata za Zlatno doba - S bakom i djedom u kino!

S prvim danima studenog, s provedbom je započela zajednička akcija kinoteke Zlatna vrata i Udruge "MI" - Split u sklopu koje kinoteka umirovljenicima, članicama i članovima Centra Zlatno doba, nudi besplatne ulaznice na projekcije filmova. Kako bi se ostvarila ideja međugeneracijske suradnje i jačanja solidarnosti, umirovljenike u kino prate volonterke i volonteri mlađe dobi. 

Foto: www.seniori.hr

Cilj je ove akcije povezati vrijedne volontere i korisnike programa socijalizacije Udruge "MI" - Split. Međugeneracijska suradnja značajno doprinosi podizanju svijesti o izazovima s kojima se susreću sve dobne skupine te pomaže učenju o svakodnevici onih mlađih i starijih od nas. 

Prva projekcija u sklopu ove akcije održana je 08. studenog, a na repertoaru je bila projekcija filma "Netrpeljivost", uz glazbenu pratnju slovenskog skladatelja Mitje Reichenberga. 

Udruga "MI" - Split ima dugogodišnje iskustvo u provedbi programa usmjerenih poboljšanju kvalitete života starijih osoba. U suradnji s brojnim organizacijama i volonterima, osigurava članovima programa socijalizacije u Centru Zlatno doba bogat i raznovrstan repertoar aktivnosti, nudeći im edukativne, rekreativne i zabavne sadržaje tijekom cijele godine. 

Kinoteka Zlatna vrata predstavlja okosnicu kulturne ponude grada Splita, u kojoj se redovito prikazuju neki od najvećih klasika filmske umjetnosti.