Književno druženje s Franjom Zlovićem u Centru Zlatno doba

Književno druženje s Franjom Zlovićem održat će se u četvrtak, 9. ožujka 2017. s početkom u 17 sati u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge "MI" - Split. 

Foto: pixabay.com

Franjo A. Zlović, rođen u Varešu (BIH) 1946. godine, još je tijekom školovanja otkrio ljubav prema pisanoj riječi. Danas je umirovljenik sa splitskom adresom posvećen stvaranju poezije domoljubne, ljubavne i duhovne tematike te kratkih priča i poezije za djecu.

Okušao se i kao romanopisac, pisac satiričnih i dramskih tekstova te kao sakupljač izvornih izraza i izričaja vareškog kraja. Jedan je od inicijatora oblikovanja osobitog zavičajnog rječnika „Priče iz Vareva Iliuma“. Dosad je objavio zbirke pjesama „Sunce moje malo“ i „Staza od ljubavi“. Njegov prvi autorski roman „Mornar Merđan“ bio je jedan od finalista natječaja Tiska VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman u RH 2008. godine.

U sklopu događanja bit će otvorena izložba likovnih radova Jagode Kecman, slikarice i pjesnikinje, predsjednice ULKU Vlaho Bukovac. Za pjesnički dio večeri zaduženi su članovi ULKU Vlaho Bukovac Aleksandra Kardum i Ante Tešija koji će recitirati stihove i Marita Radošević kao glazbena pratnja.