Predavanje "Prevencija nasilja nad starijim osobama"

Predavanje „Prevencija nasilja nad starijim osobama“ održat će dr. med. Ivana Bočina, spec. javnog zdravstva, s Odjela za epidemiologiju i prevenciju ozljeda Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u srijedu, 22. ožujka 2017., s početkom u 11:30 sati u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge „MI“ – Split. 

Foto: pixabay.com

Nasilje nad starijim osobama definira se kao pojedinačni ili ponavljajući čin, odnosno nedostatak odgovarajućeg postupanja, do kojeg dolazi u određenom odnosu povjerenja, a koje starijoj osobi uzrokuje štetu, bol ili nevolju. Pitanje nasilja nad ovom skupinom tek je posljednjih godina, uslijed trenda starenja stanovništva, postalo aktualno i predmet je brojnih rasprava među stručnjacima i ostalim uključenim stranama koje imaju interesa u zaštiti starijih osoba. Na prevenciji ove pojave nužno je raditi kako bi se starijim osobama osigurala dostojanstvena starost i poboljšala kvaliteta života.

Predavanje se održava u sklopu projekta „Zaštita starijih osoba razmjenom iskustva i znanja stručnih osoba te putem edukativnih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti“ kojeg Udruga „MI“ – Split provodi u partnerstvu s Udrugom Dalmatinski potrošač i Udrugom socijalnih radnika Zadar.

Podsjećamo, u sklopu projektnih aktivnosti, pozivamo starije osobe i sve one koji o njima skrbe da putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. šalju upite vezane za pitanja zaštite njihovih prava, a na koja će stručne osobe odgovoriti u što kraćem roku.