Diplomac u 94-toj

Diploma predstavlja veliko postignuće za svakog čovjeka, ali danas posebno slavimo Brutta zato što je ne samo 94 godine star, već i zato što će konačno diplomirati nakon što je, uz prekide, studirao čak 75 godina, navodi fakultet.

Foto: pixabay

94-godišnji muškarac bit će najstariji diplomac u povijesti Sveučiišta u West Virginiji. S prekidima je studirao ukupno 75 godina.

Brutto - koji sada ima prvostupanjsku diplomu iz područja umjetnosti - svoj je studentski put započeo kao student inženjerstva 1939. godine, prema priči koju je objavio fakulte. S vremenom se prebacio na studij tjelesne kultue i industrijske umjetnosti, ali je dobio poziv za vojsku prije nego je uspio privesti studij kraju. Nakon II svjetskog rata, vratio se na fakultet, ali je morao prekinuti studij nakon što mu se supruga razboljela. Kasnije je radio kao mehaničar, sve do mirovine u 1980-ima. Također je izrađivao nakit, drvene ukrase, te je naposljetku ponovno upisao fakultet.

Tijekom godina, Brutto je razmišljao o svom nezavršenom fakultetu, ali sve dok njegova kćer nije diplomirala povratak na fakultet nije ozbiljno uzeo u obzir. Brutto je izjavio kako nije ni znao da je to moguće dok mu kćerka nije obznanila da postoji ta opcija. Nakon više od 60 godina, Brutto je ponovno postao student.

Kada je Brutto prvi put krenuo na fakultet, školarina je iznosila 50$ godišnje. Nakon rata, narasla je na 52$. Brutto se prisjeća kako nije bio sretan porastom školarine u to vrjeme. Preddiplomski studij umjetnosti je stupanj općeg obrazovanja. To znači da je Brutto, u svom studentskom stažu, odslušao mnoštvo različitih kolegija.

"Jedna stvar o obrazovanju, nitko vam ga ne može oduzeti", navodi Brutto.

 Autor: www.seniori.hr