Nagrada za postignuća u učenju odraslih osoba

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih.

Foto: pixabay

Na temelju Odluke o dodjeli nagrada za postignuća u učenju odraslih osoba, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba.

Glavni cilj nagrade je isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja potaknuti i motivirati sve gađane/ke u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja.

Nagrada se sastoji od male skulpture, povelje i vaučera u vrijednosti od 3.000,00 kuna za besplatno pohađanje programa obrazovanja po izboru dobitnika. Vaučer za obrazovni program glasi isključivo na ime dobitnika nagrade.

Nagrada će biti dodijeljena pojedincima, i to za tri osobe ukupno. Javni poziv otvoren je do 15. lipnja 2015., a nagrade za 2015. dodjeljivat će se u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja 2015.. Cjeloviti tekst dostupan je ovdje.

Jedan od dobitnika proščih nagrada je i gospođa Ludmila-Milica Pocza (74), umirovljena medicinska sestra. Kao štićenica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, članica je Literarne sekcije KUD Podravka, piše poeziju (objavljenu u tiskanim zbornicima), nastupa u raznim prigodama i održava samostalne poetske recitale. Članica je Kluba „Mariška“ koji okuplja starije osobe s ciljem unapređenja kvalitete života, volontira u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ na radionicama za najmlađe. Također je pohađala tečaj osnovnih informatičkih vještina, pa i u trećoj životnoj dobi i uz tešku bolest, nalazi prijatelje putem Facebooka, uživa u novim vještinama i aktivnostima kojima se bavi.