Predavanje „Infekcija dišnih puteva u starijoj dobi“

Kvaliteta života starijih ljudi odražava se na ukupnu kvalitetu života u zajednici pa i na sustav vrijednosti. U društvu obilježenom starenjem stanovništva potrebno je poticati programe usmjerene na smanjivanje socijalne isključenosti starijih osoba s ciljem promocije zdravog i aktivnog starenja.

Foto: pixabay

Prezentaciju na temu "Infekcije dišnih puteva u starijoj dobi" pripremila je Inga Vučica, dr. med., univ. mag. sanit. publ., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela / Centra za gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije.

Predavnje je osmišljeno s ciljem podizanje svjesnosti o važnosti smanjenja rizika i poduzimanja pravovremenih preventivnih mjera kojima se mogu ublažiti moguće negativne posljedice po zdravlje starijih, koji su podložniji infekcijama u odnosu na ostali dio populacije. Imunološki sustav s godinama slabi, a često su prisutne i druge kronične bolesti. 

Predavnje je dio aktivnosti vezanih u zaštitu zdravlja u projektu Aktivno u Zlatnom dobu! financiranom sredstvima Grada Splita.