Neda Prpić Gamiršek proslavila 100. rođendan: Proživjela šest država, deset papa...

Gospođu Prpić Gamiršek u poslijepodnevnim satima posjetila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a navečer su se u njezinu dvorištu okupili mnogi visoki uzvanici, bivši i aktualni političari te članovi HSS-a.

Više od 250 uzvanika okupilo se večeras u vrtu u Jurjevskoj 27 na 100. rođendanu Nede Prpić Gamiršek, suobnoviteljice javnog djelovanja HSS-a prije prvih slobodnih izbora u Hrvatskoj 1990. i kćeri Josipa Prpića, jednog od članova i podupiratelja HSS-a između dva rata.Gospođu Prpić Gamiršek u poslijepodnevnim satima posjetila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a navečer su se u njezinu dvorištu okupili mnogi visoki uzvanici, bivši i aktualni političari te članovi HSS-a, a čestitao joj je i predsjednik HSS-a Branko Hrg, iskazavši "da nije bilo Nede, tko zna bi li HSS djelovao u RH".

– Gospođa Neda u svom je životu proživjela od Austro-Ugarske do EU, šest država, deset papa, 32 gradonačelnika... – naglasio je u svojoj čestitki akademik Zvonko Kusić, a gospođi Nedi za kraj su uzvanici otpjevali "Rajska djevo, kraljice Hrvata", po njezinoj želji.

Izvor: Vecernji.hr