Umirovljenici kojima pomaže Grad Zagreb dobit će uskrsnicu od 100 kn

Gradonačelnik Zagreba Bandić najavio je da će umirovljenici, koji zbog niskih primanja dobivaju mjesečnu pomoć od Grada, i ove godine dobiti uskrsnicu u iznosu od sto kuna, a bit će im isplaćena tjedan dana prije Uskrsa, do 21. ožujka.

Uskrsnicu će tako dobiti 12.580 umirovljenika, primatelja socijalne pomoći, a za to će Grad izdvojiti 1,258 milijuna kuna, rekao je Bandić nakon sastanka s  izaslanstvom Grada Vukovara, predvođenim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

"Želimo da dočekaju Uskrs blagoslovljeno i za stolom na kojem nešto ima. Naša odgovornost je da pomognemo onima koji su na margini", istaknuo je.

Bandić je podsjetio da Grad daje uskrsnice već 16 godina za redom, rekavši da je prije bilo 22.000 primatelja socijalne pomoći, dok ih je danas 12.580,  "To znači da Zagreb ide nabolje, znači da nešto radimo", poručio je.

Oni s mirovinom nižom od 900 kuna primaju socijalnu pomoć od 400 kuna, oni s mirovinom nižom od 1.200 kuna primaju 300 kuna, a nižom od 1.500 kuna dobivaju 200 kuna socijalne pomoći od Grada.

U Holdingu i gradskim poduzećima uskrsnica će, naglasio je Bandić, biti isplaćena sukladno kolektivnom ugovoru. "Ono što kolektivni ugovor kaže, to će dobiti", dodao je. index.hr