16 gerontodomaćica pomaže staračkim domaćinstvima u Požegi

U sklopu programa "Pomoć zajednici" 1. travnja je s radom počelo šesnaest gerontodomaćica, koje će idućih šest mjeseci, do 30. rujna, pomagati u staračkim domaćinstvima u Požegi.

Program, kao i do sada, provodi Grad Požega u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Gerontodomaćice je primio gradonačelnik Vedran Neferović.

- Ovo je jedini način na koji mi možemo vama pomoći da ne budete nezaposleni u pravom smislu te riječi. Vjerujem da ipak ta financijska pomoć na šest mjeseci znači puno vama i vašim obiteljima, a mi ćemo kao Grad nastaviti prijavljivati ovakve programe, bilo preko našega Ureda za EU, bilo u suradnji s drugim institucijama. Vjerujem je da ćete vi svoj posao kvalitetno odraditi i zahvaljujem vam se na trudu i angažiranosti – rekao je gradonačelnik Neferović.

Pomoć se najčešće pruža u staračkim domaćinstvima, gdje je ona i najpotrebnija, a gerontodomaćice brinu o prehrani, osobnoj higijeni te ostalim kućanskim poslovima, ali su i dobro društvo starijim korisnicima. Za uslugu ovoga programa trenutno je prijavljeno 115 kućanstava, a slobodnih mjesta još ima, budući da jedna gerontodomaćica pomaže u nekoliko domaćinstava.

Izvor:lokalnahrvatska.hr