Polugodišnji izvještaj o napretku projekta

Dana 7. i 8. srpnja održan je polugodišnji sastanak u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost". Na sastanku smo imali priliku predstaviti rezultate dosadašnjeg rada u ovom projektu.

S provedbom naših aktivnosti započeli smo u prosincu 2020. godine i od tada smo odradili ukupno 376 aktivnosti na području Splita, Solina, Kaštela i Podstrane u koje smo ukupno uključili 204 umirovljenika, 17 vanjskih stručnjaka te 7 volontera. Razvili smo 11 programa u kojima su naši umirovljenici mogli pohađati sljedeće aktivnosti:

1. kulinarske i kreativne radionice

2. Program dnevnih aktivnosti slobodnog vremena (čitaonica, jednodnevni boravak u prirodi)

4. Klub treće dobi

5. Aktivnosti poticanja tjelesne i psihofizičke aktivnosti (rekreativne gimnastike, joga, plivanje, vježbe pod vodstom fizioterapeuta)

6. Tečajeve cjeloživotnog učenja i stjecanja novih vještina (tečajeve fotografije, moderne tehnologije, domaćin u kulutrnim ustanovama, tečaj maslinarstva)

7. Predavanja o očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti

8. Kulturno-umjetničke aktivnosti

9. Aktivnosti za psihosocijalnu aktivaciju

10. Aktivnosti uključivanja umirovljenika u život zajednice

11. Aktivnosti za spriječavanje usamljenosti

Osim ovih aktivnosti kroz druge je planirano aktivno uključivanje u okrugle stolove (Kaštela i Split) i fokus grupe koje će se baviti problemima s kojima se umirovljenici susreću na dnevnoj razini, a ne tiču se samo socijalnih već i svih drugih problema te će se zajedno uključiti u izradu Lokalnih smjernica za uključivanje umirovljenika u život zajednice.

Za sudjelovanje u svim aktivnostima koje su besplatne, potrebno nam je dostaviti kopiju: osobne iskaznice i odrezak od mirovine ili Rješenje o mirovini (podatke o visini mirovine mogu zacrniti) što nam je dokaz da smo uključili ciljanu skupinu u projekt.

Za sve informacije nazovite broj 095/372-79 -58 ili pošaljite mail na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF