Humanitarna akcija "Dobrograd"

U suradnji sa splitskom Osnovnom školom Lučac i zakladom za poticanje razvoja civilnog društva, razvoja filantropije, stipendiranje učenika i studenata „Kajo Dadić“, partneri na EU projektu „Aktivna i kvalitetna starost“ uključili su se u humanitarnu akciju kojom se kupuje računalna oprema za OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gora u Petrinji, stradaloj u potresu.

Dobrograd ima za cilj promociju filantropije i osnaživanje mađugeneracijske suradnje između bake i djedova i unuka. Promocijom filantropije osvještava se važnost solidarnosti prema ranjivim skupinama u društvu, a djecu osnažuje za dobročinstvo.

Dobrograd je usmjeren na dvije aktivnosti:

1. izrada rukotvorina u suradnji s udrugama koje uključuju umirovljenike u svoj program

2. prikupljanje dječjih knjiga i stripova u suradnji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića i Gradskom knjižnicom Kaštela

Rukotvorine će se izrađivati tijekom ljetnih mjeseci u Udruzi Sveti Jeronim, Gradskom društvu Crvenog križa Solin te Zlatnom dobu - Udruge „MI“- Split dok će se prikupljanje dječjih knjiga i stripova organizirati na punktovima gradskih knjižnica od 1. do 15.9. 2021. Apeliramo da darovane knjige budu u dobrom stanju kako bi ih udomile druge obitelji s djecom. Donacijama možete poduprijeti akciju na tradicionalnim Danima volonterskog rada 18.9.2021. u Parku Josipa Jurja Strossmayera, popularno zvanom „Đardin“ u Splitu. Sav prihod prikupljen na Danima bit će uplaćen na podračun akcije.

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF