Druženje uz pjesmu na Matejuški

Dolaskom ljeta, naši pjevači su se iz Centra Zlatno doba prebacili na Matejušku, gdje ih gotovo svake veečeri možete sresti kako svojom pjesmom uljepšavaju ljetne noći. Tako ih je i sinoć posjetio novinar Slobodne Dalmacije Mak Jovanović.

"Ovo je ekipa koju treba ovjenčati nagradom Grada Splita. Oni su istinski dobri, ali i autentični duh grada, njegovih ulica, starih kvartova i Rive, načina života kojega brojni pamte iz djetinjstva, ali malogdje doživljavaju u današnjim, zrelim godinama. Činjenica da se deset, petnaest, dvadeset ljudi vedrog duha i uštimanih srodnim emocijama već godinama svake večeri okuplja na Matejušci, staroj ribarskoj lučici na Rivi, kako bi, i to vrlo vješto, prebirali po dalmatinskim evergreenima i Tijardovićevim operetama, raritet su i kompliment Splita".

Brojni turisti se zaustavljaju, snimaju i uživaju u trenucima s našim pjevačima.

"Preporučam ljudima u godinama da što više izlaze vani, da se druže i da ne pričaju samo o bolestima, već o lijepim stvarima kojima obiluje život. Svi smo prošli neke ružne stvari, zaboravimo ih, idemo dalje, nemojte doma ostati ležati na kauču" - pozvala je još prije pet godina gospođa s Matejuške, kad je s njom razgovarao kolega novinar Mak Jovanović.

Sve zainteresirane pozivamo da nam se priključe svaki ponedjeljak oko 20h na Matejuški gdje u skopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" provodimo aktivnost druženja uz pjesmu!

Više možete pročitati na: https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/od-danas-je-s-koncertima-u-dalmaciji-sve-kompliciranije-ali-zato-s-ovom-genijalnom-ekipom-sa-splitske-matejuske-mozete-pjevati-mukte-ma-tko-njih-more-platit-pogledajte-video-1115298?fbclid=IwAR1Cuj3UpqG_D9Uub3LkJOMQOh0oRHzD71HMw3_rJBkX0Y0dHEmjOug_3Yw

Preuzeto s portala Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF