Baddie Winkle – moderna baka

Baddie, pravim imenom Helen Ruth van Winkle, 87-godišnja baka iz Kentuckya, u kratkom je roku postala Internet senzacija.

Foto: instagram.com

Ova je baka postala poznata po nošenju ekscentrične odjeće u kojoj se fotografira za društvene mreže. Na Instagramu, društvenoj mreži novijeg datuma predviđenoj za objavljivanje fotografija, ima preko milijun sljedbenika, tj. obožavatelja. Njezin je Instagram račun prepun fotografija Baddie u mladenačkoj i otkačenoj odjeći.

Priča o ovoj Internet senzaciji započela je tako što je Ruth, nakon smrti supruga i sina, počela odijevati neobičnu odjeću. Zanimljive odjevne kombinacije pomagale su joj nositi se s tugom i usamljenošću. U jednoj od tih odjevnih kombinacija fotografirala ju je unuka i fotografiju objavila na Twitteru, još jednoj popularnoj društvenoj mreži. Tu je fotografiju između ostalog „lajkala“ i Rihanna, jedna od najpoznatijih pjevačkih zvijezda današnjice. Nakon toga, otkačena Baddie Winkle je bila rođena.

Foto: Instagram/Baddie Winkle

Foto: Instagram/Baddie Winkle

Foto: Instagram/Baddie Winkle

Foto: Instagram/Baddie Winkle

 

Ruth o svom alter egu kaže: „Baddie Winkle mi je mnogo pomogla – u duhu barem. Lekcija koje sam naučila je živjeti i pustiti druge da žive. Voljela bih biti uzor starijim ljudima. Naposljetku, jednom se živi, stoga se zabavljajte.“

Izvor: wikipedia.org
          refinery29.com