Predavanje "Prava u sustavu socijalne skrbi" u Dubrovniku

Predavanje "Prava u sustavu socijalne skrbi", koje će održati Marina Elez Urlić, dipl. socijalna radnica, održat će se u ponedjeljak, 28. svibnja 2018., s početkom u 12 sati u prostorijama kluba 65+ u Dubrovniku. 

Predavačica će prisutnima prezentirati prava koja starije osobe mogu ostvariti unutar sustava socijalne skrbi. U ta prava spadaju različite naknade, usluge pomoći u kući te usluge smještaja u domove za starije osobe ili udomiteljske obitelji. 

Također, suradnica za pravnu zaštitu starijih osoba Udruge "MI" - Split, Nela Kovačević, objasnit će temeljne razlike između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te će prezentirati prednosti i nedostatke takvog oblika skrbi u starijoj životnoj dobi. Svi će prisutni imati priliku dobiti pravni savjet u vezi svih pitanja koja imaju, a koja se tiču kršenja njihovih prava.

Predavanje je održanose organizira u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“. Projekt provodi Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.