Besplatne aktivnosti plesa, glazbe i poezije

Pozivamo zainteresirane da se odazovu i isprobaju novi način rada na sebi i poboljšaju komunikaciju. Osnažit ćemo govorni aparat, respiratornu funkciju te cirkulaciju. Besplatne radionice plesa, glazbe i poezije pružaju umirovljenicima sadržaj koji je usmjeren kreativnim vještinama veznim uz glas, pjes i poeziju.

Nije potrebno nikakvo predzanje već dobra volja da se radi na vještini i emocijama kroz krativni pristup umjetnice i voditeljice radionica Mejreme Reuter. Odjeća i obuća polaznika radionice trebala bi biti udobna jer će se plesati i raditi tjelovježba.

Teme radionica:

1. Opuštanje, vježbe za temporomandibularni zglob, vrat i leđa

2. Razgovor o glasu, razgovor s glasom

3. Mozak koji sjedi, mozak koji pleše

4. Poezija nam je dala jezik da ga stvaramo i uživamo

5. I ja sam umjetnik/umjetnica

Radionice traju do sat vremena, a planirane su za umirovljenike u Splitu, Solinu i Kaštelima. Ukupno 15 radionica, po 5 u svakom gradu. Zbog epidemioloških uvjeta obvezna je prijava sudjelovanja, lokalnim koordinatorima.

Voditeljica aktivnosti: Mejrema Reuter, akademska umjetnica, edukator i kreativni terapeut. Posjeduje bogato iskustvo rada u RH i inozemstvu. Mejrema intenzivno komponira i izvodi glazbu za sve uzraste promovirajući značenje i utjecaj glazbe u edukaciji i terapiji u projektu Umjetnost u terapiji koji zajednički provodi s Emilom Heronom Vargovićem.

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF