Od početaka do danas...

Kampanja za kvalitetnu starost

Na plaži na koju su nas donijeli valovi života nitko ne bi smio ostati sam!“
Kampanja za kvalitetnu starost

Udruga "Mi" počela je još tijekom 1998. godine s realizacijom obuhvatnog programa s namjerom poboljšanja kvalitete življenja starijih stanovnika grada Splita, kroz klupske aktivnosti, edukacijske aktivnosti, savjetovanje, volonterske kućne posjete i senzibiliziranje zajednice za pitanja starijih osoba.

Kroz različite aktivnosti promovirana je potreba da se promijeni društvena svijest i omogući dostojanstveno starenje. Svake godine sve veći broj umirovljenika uključivao se u redovite aktivnosti, kao i građani kroz razne promotivne aktivnosti. Nakon više godina rada očekivanja korisnika stalno rastu jer su potrebe znatno veće od dostupnih usluga.

U srpnju 2005. Udruga osniva specijaliziranu ustanovu za pomoć i njegu u kući starijim osobama „Mi“ Centar za pomoć i njegu a krajem 2007. pokreće projekt Centra treće dobi ( „Zlatno doba“) u okviru Programa za inovacije i učenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske i Svjetske Banke.

Udruga Mi u ulozi osnivača prati djelatnost ustanove koja pak, preuzima i razvija aktivnosti neposredne pomoći starijim i nemoćnim osobama. Cilj je unapređenje života starijih osoba u gradu, pružajući im velik raspon usluga prilagođenih njihovim potrebama.

Tijekom svih ovih godina, zajedničkim se snagama redovito ističu vrijednosti vezane za stariju dob te potiče odgovorniji odnos prema starijim ljudima u zajednici. Preuzeli smo vodeću ulogu u regiji kad je u pitanju unapređenje rada sa starijim osobama te zajednički rad na poboljšanju statusa i ostvarivanju prava starijih osoba u Republici Hrvatskoj. Razvija se suvremeni trend izvaninstitucionalnih oblika socijalne skrbi za starije građane grada Splita u bliskom partnerstvu s lokalnim upravom i institucijama socijalne skrbi u gradu.

Zajedničkim naporima nastavljamo s aktivnostima senzibiliziranja javnosti kao i prikupljanju sredstava (donacija) kako bi Mi centar za pomoć i njegu nastavio sa svojim aktivnostima. Svojim prilogom pomoći ćete i uljepšati dan starijoj osobi.

330 kuna mjesečno potrebno je da se organizira pomoć u kući i dostava hrane za jednu stariju teže pokretnu osobu

120 kuna mjesečno je potrebno da joj se organizira mjesto za druženje i savjetovanje ili

Pozivamo vas da uplatom donacije uljepšate starijoj osobi:
dan (15 kn), tjedan (105 kn) ili prema svojoj želji.
Uplata za kampanju Na valovima života na broj računa
2330003-1100059550
Ova kampanja je za NJIH i za NAS!
„Starost svakako nije trenutak, a starenje potraje ako sve ide po planu!”