Od početaka do danas...

Zabava i rekreacija na Matejušci

do_13-10-2010_04912. listopada 2010. godine na splitskoj Matejušci održan je zabavno- rekreativni program uz humanitarno- prodajnu izložbu likovnih radova korisnika Centra treće dobi.

Rekreativna gimnastika na otvorenom bila je prvi pogodak za sve naše umirovljenice koje su nakon ljetnih aktivnosti, plivanja i šetnje napokon s veseljem krenule u novu sezonu rekreacije s animatoricom Marinom Bolančom. A nakon gimnastike umirovljenici su zapjevali uz pratnju harmonike i mentoricom Nerinom Mustapić.


Izloženi umjetnički ručni radovi, nakit te slikarski radovi umirovljenika korisnika Centra treće dobi Zlatno izrađeni u sklopu kreativnih aktivnosti privukli su pozornost naših sugrađana, a kupnjom istih po simboličnim cijenama pomogli ste u njihovim daljnjim aktivnostima.

Druga, vrlo uspješna aktivnost u sklopu Kampanje "Na valovima života" izazvala je zanimanje i slučajnih prolaznika koje smo počastili kolačima te im omogućili da besplatno izmjere razinu šećera u krvi. Medicinska sestra tvrtke Inkontinentni centar d.o.o, Adela Krivanek Maderl mjerila je razinu šećera u krvi te savjete vezano uz dijabetes, a slastičarna "Creme de la creme“ iz Splita razveselila je sve sladokusce ukusnim kolačima od tamne čokolade i naranče.

Cilj kampanje "Na valovima života" je senzibiliziranje sugrađana na stvaranje humanijeg odnosa prema trećoj životnoj dobi te pokušaj promjene stavova o starenju i starosti.

I vi svojim prilogom možete pomoći i uljepšati dan starijoj osobi.

330 kuna mjesečno potrebno je da se organizira pomoć u kući i dostava hrane za jednu stariju teže pokretnu osobu

120 kuna mjesečno je potrebno da joj se organizira mjesto za druženje i savjetovanje

15 kuna da uljepšate dan jednoj osobi

105 kuna jedan tjedan

Uplata za kampanju Na valovima života na broj računa
2330003-1100059550

Ova kampanja je za NJIH i za NAS!
„Starost svakako nije trenutak, a starenje potraje ako sve ide po planu!”

Sav prikupljeni novac od prodaje radova koristit će se u svrhu organiziranja pomoći u kući, dostave hrane održavanja higijene, zabavne (druženja, umjetničke radionice), zdravstveno- rekreativne, obrazovne, savjetodavne i volonterske sadržaje u organizaciji Mi centra za pomoć i njegu i Centra treće dobi „Zlatno doba“.

Pridružite nam se i 8. studenog na izložbi "Volim baki i djeda" dječjih radova učenika 5 osnovnih škola s prigodnim dječjim programom. U prostorijama Centra treće dobi Zlatno doba, Branimirova obala 1. U tijeku je i odabir najboljih 12 radova i tiskanje kalendara koji će se prodavati tijekom studenog i prosinca građanima i zainteresiranim tvrtkama kao darovi za poslovne partnere.

picasa_albumid=5527469988182825505