Od početaka do danas...

Humanitarno –prodajna izložba u Marmontovoj

kalendar-miNa blagdan svetog Nikole, 6. prosinca održati će se humanitarno-prodajna izložba radova korisnika Centra treće dobi te prodaja kalendara 13. dječjih radova splitskih osnovnih škola pod nazivom „Volim baku i djedu“ nastalih u sklopu tradicionalne izložbe istog naziva. Akcija počinje u 10 sati i traje do 16 sati, u Marmontovoj ulici.

Korisnici umirovljenici intenzivno se pripremaju za nadolazeće božićne blagdane i ovu humanitarnu akciju  te će dio svojih radova nastalih u sklopu kreativnih radionica prodavati po simboličnim cijenama.


Udruga Mi od 1998. provodi obuhvatan program koji obuhvaća pružanje pomoći za teže pokretne starijih osoba te različite društvene aktivnosti za vitalne starije građane Splita. Nakon više godina rada očekivanja korisnika stalno rastu jer su potrebe znatno veće od dostupnih usluga. U posljednjih 10 godina, Udruga Mi i Mi centar za pomoć i njegu (neprofitna socijalna ustanova koju je udruga osnovala 2005.) provode spomenute aktivnosti u bliskoj suradnji s lokalnom samoupravom i ustanovom socijalne skrbi.

Programom je trenutno obuhvaćeno 150 osoba kroz dnevne usluge u kući za starije teško pokretne (dostava ručka, pomoć u kući, pratnja liječniku i sl.) i 500 osoba kroz tjedne usluge socijalizacije za vitalne starije osobe (dnevni centar – edukacija, animacija i sl.).

Ostvareni prihodi nisu dostatni za pružanje usluga svim ranije uključenim korisnicima te za realizaciju programa u 2011. godini nedostaje 150.000 kn.

S ciljem pribavljanja dodatnih sredstva i isticanja potreba starijih pokrenuli smo
Kampanju za kvalitetniju starost „Na valovima života“.


Od 1. listopada,  Međunarodnog dana starijih osoba,  kada je kampanja pokrenuta, organizirali smo niz predavanja i promotivnih akcija na frekventnim mjestima u centru grada, 9. izložbu radova učenika i učenica splitskih osnovnih škola. Provodimo prikupljanje donacija građana i tvrtki. Tiskan je kalendar s motivima dječjih radova „Volim baku i djeda“ te kao završnicu organiziramo humanitarni koncert Kim Verson i Bojana Jambrošića uoči Valentinova 2011 g.

Pozivamo Vas da se uključite u Kampanju kako bi osigurali  kvalitetne usluge za starije sugrađane i stvorili humaniji odnos prema starenju i starosti te svojim prilogom pomogete uljepšati dan starijoj osobi.


Ova kampanja je za NJIH i za NAS!
„Starost svakako nije trenutak, a starenje potraje ako sve ide po planu!”