Događanja u Centru Zlatno doba

Otvorena 11. izložba dječjih radova „Volim baku i djeda“

izlozbaPreko 200 likovnih i literarnih radova učenika od 1 do 4 razreda osnovnih škola: Skalice, Meje, Lučac, Kraljica Jelena, Pojišan, Dobri i Manuš izloženo je u prostorijama centra Zlatno doba Udruge Mi na tradicionalnoj 11. izložbi „Volim baku i djeda“. Udruga Mi i neprofitna socijalna ustanova Mi centar za pomoć i njegu sudjeluju u obilježavanju 2012. Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti sa svojim programima koji obuhvaćaju pružanje pomoći za teže pokretne starije osobe te različite društvene aktivnosti za vitalne starije građane Splita.

Obilježavanjem ove godine nastoji se potaknuti građane i donositelje odluka na odavanje većeg priznanja doprinosu starijih osoba društvu i na poboljšavanje uvjeta za njihovo sudjelovanje u društvu.izlozba2

Predviđa se da će 2060. godine na starije građane (od 60 nadalje) otpadati skoro 30%  europskog stanovništva. Izračunato je da će na svake dvije radno sposobne osobe dolazit jedna starija osoba (od 65 godina i više). Europa koja stari donosi izazove za tržište rada, zdravstvene sustave i životni standard nakon odlaska u mirovinu. Mnogi se boje da će se život starijih osoba pogoršati; drugi očekuju da se starije osobe same pobrinu za svoje interese i da nameću težak teret mlađim generacijama.

Naša tradicionalna izložba likovnih i literarnih radova “Volim  baku i djeda“ već je 11 godina lijep primjer neraskidivih veza među generacijama koje stvaraju temelje humanijeg odnosa društva prema starijim osobama.

Izložba u centru Zlatno doba, Branimirova obala 1., ostaje otvorena do 8. studenog, a može se razgledati radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati i 16 do 18 sati.

Ove godine po prvi puta dio likovnih i literarnih radova bit će prezentiran i u Gradskoj knjižnici Marka Marulića povodom Mjeseca knjige u vremenu od 8. do 24. studenog 2012.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu i razgledaju izložbu!