Događanja u Centru Zlatno doba

"Mladi za Mlade u srcu"- volonterska akcija

U suradnji sa splitskom školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju, dvoje učenika smjera soboslikari, pod vodstvom profesora Siniše Kliškića i Ante Prkića, sudjelovat će u volonterskoj akciji bojanja prostora Centra Zlatno doba- udruge Mi na adresi Branimirova obala 1. Početak akcije je 9 sati, 3.12. 2012.

U Centru Zlatno doba- udruge Mi svakodnevno se odvijaju različite aktivnosti za starije građane Splita poput: predavanja, tečajeva engleskog jezika, informatičke radionice, likovne radionice, druženja uz pjesmu i ples, društvene igre, gimnastike za treću dob i izleta… Tijekom godine u aktivnosti Centra aktivno je uključeno preko 500 osoba starije životne dobi, dok se povremeno uključuje 300-njak umirovljenika i njihovih prijatelja. Više o aktivnostima na www.mi-centar.hr.

Volonterska akcija „Mladi za Mlade u srcu“ održava se u EU godini obilježavanja Aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti koja za cilj ima jačanje svijesti o doprinosu starijih osoba društvu i načinima na koji se taj doprinos može poduprijeti. Inicijativa želi potaknuti i mobilizirati stvaratelje politika i relevantne dionike na svim razinama da djeluju u cilju stvaranja boljih mogućnosti za aktivno starenje i jačanje solidarnosti između generacija.
Zahvaljujući volonterskoj akciji prostor Centra će dobiti novo ruho kako bi i dalje nastavio služiti svojoj svrsi.