Događanja u Centru Zlatno doba

Kampanja Hrvatska volontira! 2013

matejuska1 U sklopu nacionalne kampanje Hrvatska Volontira!, u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara, 21. rujna 2012. godine, Centar Zlatno doba Udruge Mi i Splitsko dijabetičko društvo planiraju niz događanja kako bi se u skladu s ciljevima Kampanje ukazalo na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni!

Centar zlatno doba Udruge Mi i Splitsko dijabetičko društvo zajedno će sa svojim članovima- umirovljenicima održati zdravstveno- rekreativni program u subotu, 21. rujna 2013. u vremenu od 17-19 sati.

Planiran je sljedeći sadržaj:

rekreativna gimnastika uz animatora za starije građane

 besplatno mjerenje razine šećera u krvi

 besplatno mjerenje tlaka

 druženje uz harmoniku, gitaru i pjesmu


Ove godine kampanjom poručujemo da u ulozi volontera svatko može biti superheroj, jer čak i mali doprinos kojeg nije teško dati volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kome pomaže.
21. rujna 2013. na Međunarodni dan mira veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki kroz različite društveno korisne akcije promovirat će volontiranje u svojim zajednicama. Kampanja se simbolično održava na Međunarodni dan mira jer je Mir vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje i u čiju su promociju i zagovaranje uključeni brojni volonteri.
Podsjetimo, tijekom prošlogodišnjih kampanja održano je 296 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske. Uz Zagreb, Rijeku, Split i Osijek volontiralo se i u Vukovaru, Đakovu, Kutini, Čakovcu, Sisku, Petrinji te Umagu, Puli, Senju, Makarskoj i brojnim drugim gradovima. Ukupno je sudjelovalo 4 172 volontera koji su dali 14 820 volonterskih sati u vrlo raznolikim aktivnostima – od rada u pučkim kuhinjama, s beskućnicima do pletenja ribarskih mreža, pružanja frizerskih usluga te osnovnoškolaca koji su ispisivali poruke mira.